OVER Hoop & Gilde 2019-07-02T15:34:27+00:00

Van Huiskamersessies Over Hoop richting Gilde van schalige wereldverbeteraars

Nadat ons boek Over Hoop, Gids voor schalige wereldverbeteraars in de lente van 2018 was uitgekomen, zijn Anne Pastors en ik in de herfst van dat jaar gestart met zogenaamde Huiskamersessies Over Hoop. In het kleinschalige en vertrouwde verband van de huiskamer wilden we (potentiële) lezers inleiden en inwijden in het boek.

Aan het eind van zo’n bijeenkomst peilden we vaak of er belangstelling was voor een vervolg in de richting van een Gilde van schalige wereldverbeteraars. Dat is een idee dat ook al in het boek werd aangesneden. Is de tijd nu rijp en waarvoor precies? Om dat uit te vinden gaat Anne in september een drietal huiskamersessies Over Het Gilde (i.o.) organiseren. Op 8 november organiseren we samen een vervolgbijeenkomst waarin een levensvatbare en levenskrachtige vorm van het Gilde zich zal presenteren. Wat ons betreft kan dat al de eerste Gilde-bijeenkomst worden en gaan we ook met de inhoud (schalig wereld verbeteren) aan de slag.

Voor de geplande bijeenkomsten in het najaar worden in ieder geval de mensen uitgenodigd die hun belangstelling al kenbaar maakten in de huiskamersessies Over Hoop. Maar ook andere belangstellende schalige wereldverbeteraars zijn van harte welkom, vooral als ze enthousiast worden van het toepassen van het gedachtegoed van Over Hoop in hun praktijk. Lees meer over de stappen richting Gilde in de uitnodiging en krijg daar meer achtergrond bij door Zieldialoog te lezen. Zieldialoog is een open brief van Anne aan het Gilde van schalige wereldverbeteraars i.o. Daarin laat ze haar belangrijkste inzichten uit de huiskamersessies Over Hoop de revue passeren en laat ze haar gedachten gaan over het Gilde. Het verhaal geeft een goede indruk van golflengte waarop het Gilde afstemt.

Huiskamersessie Over Hoop gemist?

Wie naar aanleiding van lezing van Zieldialoog toch heel graag alsnog een Huiskamersessie Over Hoop wil meebeleven: de mogelijkheid er zelf eentje te organiseren blijft bestaan. De voorwaarden zijn: een huiskamerachtige setting ergens in ons land en minstens 12 deelnemers die voor € 50 p.p. (excl. BTW) een paar uur ondergedompeld willen worden in een verhaal over hoop. Een exemplaar van Over Hoop voor iedere deelnemer is bij de prijs inbegrepen. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Een maatwerk-verhaal over een eigen (‘schalig’ wereld-verbeterend) onderwerp?

Neem contact op voor de mogelijkheden. Een voorbeeld:

  • Vrijdag 27 september: Creëer je eigen toekomst met (persoonlijk) koerszoekend leiderschap, georganiseerd door Gemeentebewegers, in De Groene Afslag in Laren, van 9.30 tot 15.30 uur, meer info en aanmelden.